buttercup

Jag jobbade igår 16-23 vilket innebar att jag stannade två timmar längre än jag skulle gjort egentligen. Det var intressant att jobba och dessutom vann jag en glass! Sålde mest mellan 17-18 på över 3000 spänn donkenmat, woooh! Glad man blir på sig själv då. Glassen var god.

Taggar London till tiotusen. 21:55 på lördag åker jag och Nattis. Jag har 405 pund i plånboken. Vi börjar på egg club hela halloweennatten lång, där får vi ägg till frukost sen runt småtimmarna. Sen starbucks, primark, harrods, topshop, westfield, madame tussauds, fridays.... GAH. :D

Projektarbetade idag med. Det vill säga, drog till Barkaby outlet för att utvärdera stället med Jennifer.  Gela, Julia och Pemelie var med också. Typ trevligt ställe med typ billiga priser typ. Har hunnit med så himla mycket på lovet egentigen. Har inte hunnit kirra vuxenpoäng dock som Martin gör. Min lillebror med tillhörande flickvän åker nämligen till IKEA och (sammanträffande) barkaby oulet. Han lever upp till sina sexton åt minsann. Och Nathalie köper fonder! Jösses

hmmm måste också skaffa vuxenintressen.




// Sofia

I don't want you to say a single word

Hah, jag fick mig ett gott skratt igår kväll när jag såg Bert filmen! När det gick igenom skolan så slår det mig att, jag känner igen den där trappan.. O såg går de ut i ljushallen .. PRECIS, ljushallen! Ni som går i kärrtorp fattar direkt, den spelades in i vår skola! Tänk att Kärrtorps gymnasium har vart värsta filmstjärnan, hähä. Det var coolt !
(dra fram till ca 1,50)

 

Owh, nu måste jag göra mig iordning, ska träffa Emil i stan. Va ska man ha på sig i detta tråkväder egentligen? Buäh.

 

/jenne

 


Jag vill ha ett långt och lyckligt liv

"Hallå, kära dagboken... "

Jag har suttit och sett lite på Bert här, vi har några dvder med avsnitt. Sökte sen på youtube och hittade att det finns en långfilm om pojken , Bert- den siste oskulden. I didn't know! Så nu laddas den hem. Helt lagligt, ja.


-"Bert kan aldrig bli så bra, han blir nog ingen stjärna
han spelar fel och sjunger falskt och har ju knappt nån hjärna!"
-"Men vad säger du, Åke?"
-"Jag vet inte, men det rimma iallafall!"

Helgen har tillbringats i Täby med mina fina pojke, mycket snack och lite verkstad var det, så nu har jag suttit med lite naturfrågor någon timme och simmat mig igenom övergödda sjöar och blåstång.

Imorgon ska brossan och jag klippa oss. Det blir centrum hade vi tänkt och jag kör på snedlugg, hoppas den inte blir jobbig och "sköta" bara, hum. Men allt är bättre än det jag har nu!

Tack och hej, leverpastej!

/jenne




Absence is louder than is presence

Nä det blev lite arbetande igår ändå. Snäll jag är som ställer upp när dom ringer sådär på en lördag. Jobbet gick bra trots kaosigt mycket folk för att vara en lördag. En jobbig sak med höstlov är nämligen att alla ska ut och resa. Och då vill dom ha färdkost från Donken. Simple as that.

Det är kallt och regnigt ute och nu är vi officiellt och på riktigt ett steg närmre vintern, glöm inte att vrida tillbaka klockan idag. Är jag riktigt duktig kommer jag att kika på hemtentan i religion men jag blir ju deprimerad bara av att skriva orden. Uuuääää.

Dessutom är det kallt här.



// Sofia


I let you off the hook too easy

Tänkte bara göra ett avstamp. HEJ!
Nu är vi lediga en vecka framöver. Detta + lön idag + LONDON om en vecka gör att humörkurvan svänger skarpt uppåt hos Sofia. Mycket konsekvent tänkande. Är dessutom fri från jobb hela helgen. Ska arbeta i veckan istället.

 


Nuff said.

// Sofia


Never leave me, walk close beside me

Tog mig själv en skaplig sovmorgon denna onsdag. Just idag lockade det mer än att åka till spanskan i 50 minuter vid en icke human tid. Närmare bestämt 8 imorse. Förstår ni mitt beslut? Behövs jag där för att gäspa mig igenom lektionen? Nä. Logiken är enkel.

Istället har jag utsatt mig och mina ben för mänslig tortyr i dess rätta bemärkelse. Jag har tränat spinning och det var inte nådigt. Förstår inte varifrån jag fick denna fixa idé men något bra ska man väl göra om man dissar en spanskalektion med Soledad.


 

// Sofia


You spin my head right round, right round...

Hanne kom just hem med Molly från promenaden. Hon är en såndär som kan ändra helt om på ens humör. Man kan  va på pissigt humör, rent ut sagt, och så kommer hon o talar om hur vacker man blivit sen sist o va grann jag ser ut i det där klackskorna.
Sånna pensionärer gillar jag, inte de som blänger surt när man glömmer lägga de där "nästa kund" pinnarna på icas rullband.

Igår var en rörig dag för övrigt.
Jag tog mig en promenad ner till centrum för att få en chans att tänka klart, och passade på att köpa den sista grafräknaren på teknik magasinet, sikken lyckligt lottas flicka jag är va?
Och idag är jag ledig från skolan, rättskunskapsläraren är sjuk, svenska läraren gav oss läxa istället och natur läraren... minns jag inte vart hon skulle. Men ingen lektion har vi!
Så nu tänkte ni väl att Jennifer ska sitta o plugga hela dagen. MEN då har ni fel, jag ska nämligen ta ut stygnen idag, borde vid Handen. Känns bra, de sticker bara i tandköttet ändå!

Sen får vi se vad som händer, köpa lite sallad ska jag och göra middag till mig och brossan, hm.

Funderar på att klippa lugg på måndag, vågar jag?

/jenne


Guapo, donde has estado toda mi vida?

Helt tomt är det här uppe. Misstänker att frityrdoften från pompan på jobbet dinkelidonkan tagit sig in i hjärnan och förintat mina hjärnceller, alternativt har användbara glosor som terrateniente och acontecimiente tagit över alla överflödiga fyndigheter att kladda ner här åt er (godsägare och händelse, användbara ord, jag blir alldeles till mig). KÄNNS JU SÅDÄR.

Om en vecka är vissa av oss lediga i alla fall, thank God it's höstlov. En glad känsla infinner sig när jag tänker på höslovet - en temporär humörsväng i U-form.

Nu ska jag bli kvitt denna frusna känslan som just kom, med hjälp av lite te och parkera mig framför teven. Gotta me something good.

(Btw, Ica-praktikanten Jerry. JERRY. hahhahhhahhhaha "ja månte riktigt bravaaa?")



// Sofia

yeah intellegent input, darling

Kan inte riktigt smälta att det är höstlov nästa vecka (för kallt ute för att smälta ju hahhaha). Det kallar vi awesome deluxe! Det betyder London nämligen. Bland annat.
Mumsade muffins efter skolan med Anna och Nathalie det var... mumsigt. Sedan skulle jag och Natty ha checkat in på Ryan Airs hemsida också inför London för det ska man tydligen göra över nätet i förväg.

Men nä, ingen av oss hade passet i den stunden så det gick ju inte. En liten knäpp på näsan där av en b-designad hemsida. ÄGDA.

Ikväll börjar vi kvällen på Söderhof.

// Sofia







You're the fucking best, the best I've ever had

Ah, idag har jag opererat mig i munnen. En tand envisades och ville inte samarbete och växte snett. Men nu är problemet fixat och en liten, liten guldkedja pryder min övre tandråd. Dock matchar den sådär halvtaskigt med min silver tandställning. Hm.

Det sista doktorn sa till mig när jag lämnade sjukhuset var att "åk hem och ta det lugnt nu". Okej, svarade jag och morsan och åkte till Haninge centrum och shoppa.
Det blev två t-shirtar och en kofta för min del. Och en mascara, skriv ner det va.

man ser inte alls bra, men de är riktigt snygga ;>


Imorgon ska Jennifer vara med Emil och mysa, längtar! Men först ett stopp vid vårdcentralen.

/jenne


waste all your time with me

Snöfall IGEN! Det började inte nådigt imorse. När jag gick från tuben till spanskan (när ni andra låg och sov och inte hade börjat än, så tidigt kan vi sammanfatta det) började det snöa och blåsa. Grr

I eftermiddag har jag ägnat mig åt spanska och engelska, duktigt kan man tycka men NEJ inte alls. Imorgon har vi religionsprov och det är sådana saker jag ska sitta och nörda. Finner inte motivationen till såna saker sådetså. Finns det INGET roligare att ta upp än skolarbete? Snart censuerars det från bloggen okej.
However. Imorgon ska Jennifer operera sig i munnen också, läskigt värre tycker jag . Hade det varit jag hade jag varit ett nervvrak men Jennifer är tydligen mer nervös inför provet vilket övergår mitt förstånd. Tur att vi alla är olika! Tänk om jag också skulle vara nervös inför provet? Hello...

Dags att käka nu. Me muero de hambre!



// Sofia

Settle baby

Snoozade imorse, fantastisk grej det där. Att jag inte insett det underbara med denna funktion förrän nu? Vi kommer att ha bra kontakt under vintern, jag och snoozeknappen. New BFF.

Men det var när jag precis slagit mig ner på engelskan som jag piggnade på. SNÖ? Japp, deprimerande små flingor virvlade runt utanför fönstret. Måste ha flugit vilse, det är i Pajala det är -20. Inte okej!

Skriver om muffinsfabriken nu till Jennepennevennes och mitt projektarbete men sitter mest och drömmer om dessa 250gramsskapelser till bakverk. Tänk att ha en här nu. Mmmhmmh.
Längtar tills på fredag när jag och Nathalie ska dit. Vi sågs igår med och diskuterade London TAGGINATION!!

 

// Sofia


I know that I've got issues but you're pretty messed up too

Ah, nu sitter jag här med ett pinsamt uppehåll på halsen. IM SO F*CKING SORRY, men jag har ju ett annat liv oxå :) som till största del består av Emil och plugga just nu, puss på det.
Och Julia har jag varit med i helgen förresten, en helmysig lördags eftermiddag/kväll hade vi, med tacos, småsyskon och mycket skitsnack. Sånt behöver varenda människa om jag får tycka till. Borde finnas med på schemat i skolan, sådär på onsdags eftermiddagar. Och en muffins och en kopp te till det, underbart.

I fredags var jag, julia, emil, grind och sofia ute på äventyr i storstaden. Nej, inte täby, Emil. Stockholm menar jag då.
Det blev att tänka billigt, så vi förade hos Sofia, där middag också stod på menyn. Sen drog vi oss vidare till nästan ännu billigare (iaf sunkigare) nivå. Sen vidare mot royal garden, men längre än så kom vi inte förrän våra brister kom ifatt oss. Men jag hade kul ändå, den stund det varade, hä!

 

 

 

 

 

btw, julia o jag funderar på att skaffa sånnahära

va sägs?

/jenne


Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Även fast det står 17.00 på schemat varje torsdag har vi aldrig varit i skolan så länge vad jag kan minnas. Jag tackar och tar emot för att denna dag inte var ett undantag och jag var hemma tidigt.

Sitter här under en filt och fryser och tänker på de studier jag bör ta itu med (längre än så kommer jag inte komma på några timmar förstår ni). Detta är alltså vad livet ska bestå av fem månader framöver. Kul
Längtar till London med Nathalie, ett tillfälligt avbrott i ett femmånadersmaraton av höstiga rutiner under filtar.

Lite mer kortsiktigt ser jag fram emot helgen för imorgon ska jag, Jennifer och Julia ut. Längtar till jobbet med för då kommer jag få upp värmen i nio timmar. Bra va?



// Sofia

...

Idag har jag bytt ut matte C mot engelska C och det var en motivationsinvestering. Vi kom inte så bra överrens på senaste tiden, matematiken och jag, och efter ett stadigt förhållande sedan första klass i Örbyskolan, har vi nu brutit.
Dessutom längtade jag efter lite språklig stimulans av engelska. Att matte är ett universellt språk räknas inte så det så.

I am free and I am festis.
Längtar efter helgen.


// Sofia

Cinnamon bun cinnamon girl

Jag har ont i mina ben. Ett resultat av många timmars jobb denna helg. Jobb är bra för då får man pengar en dag i månaden då blir man glad. Känner mig duktig när jag tänker på det.

Nu måste jag svara på spanskafrågor. Sista minuten japp. Inte för att jag är på humör över huvud taget just nu, jag vill sova sova sova. Imorgon kommer någon snubbe från UR och ska filma oss när vi svarar på dessa frågor. På spanska, men äsch dom får väl klippa bort det om jag säger något helt tokigt.


// Sofia

Inatt jag drömde

Vi hade psykologiprov idag på drömmar. Det kan man kalla klurigt, känner mig som en hobbypsykolog när jag ska analysera saker sådär. Men inatt hade jag en mardröm mycket passande så jag tänkte mest på den. Drömmen på provet kunde jag förstå, men inte min egen. Vilken nytta man har av sina kunskaper va?

Jag drömde att jag var ensam hemma och någon annan var i huset också, som ett spöke. Det hände saker som att fönstret öppnade sig och att saker bytte plats. Kände att jag var nästa offer.

Jag blev bebisrädd och vaknade upp med bultande hjärta och kramade kudden. Fan vad det var länge sen jag drömde läskiga saker sådär. Hela dagen har jag känt mig ensam.

Nä, vad deprimerande jag låter nu. So loooong

// Sofia

but she doesn't know who I am

Hos malin för ett tag sen utspelade sig detta flippade samtal..

 

Jenne


It's going on forever, things will never change

Har jag berättat att jag har bytt liv med Harry Potter?
Han bor nu inte längre i nåt skrymsle och känner sig ouppskattad och ovälkommen varje gång han kommer hem från skolan. Han behöver inte längre gömma sig på sitt rum och vänta på att någon ska ropa "mat" och behöver inte prata med nån som är oerhört högt upp bland molnen under hela middagssamtalet kring matbordet.
Nej,nej. Den biten har jag tagit över åt honom och han har hamnat i ett hem där familjen gärna skojar och pratar med honom och föreslår att gå ut promenader och hitta på saker.
Kalaskul (KK) för Harry Potter, grattis gubben!

Och så en liten dyster tokyo hotel låt på det och man skulle kunna tro att jag gått och blivit emo, men så är det inte! Mina kläder kommer fortsätta vara färgglada och jag kommer hålla mig på bra humör, jag vill tacka emil, sofia, gela, julia och alla andra fina vänner för det! Verkligen, faktiskt.

Julia och jag funderar förresten på att gräva ner oss och vänta på att svalorna kommer tillbaka och hälsar oss godmorgon med våren i hand. Det vore något, hm.

 

/Jenne


Speaking figuratively, of course

Skoja inte att det varit taskigt kallt ute idag. Dålig stil av termometern när den kryper ner sådär och vänder plustecken till minustecken. Sånt är aldrig bra. Inte i matematiken och inte i väderaspekt.

I skolan hade vi grafisk kommunikation till att börja med. Där får vi bland annat lära oss att göra streckkoder såna där man scannar av (bleep) så nu vet vi allt om hur dessa är uppbyggda. Mycket användbart i vardagen må jag säga.
Vi gjorde klart våra CD-omslag i alla fall, rätt kul kurs ändå. Man får utlopp för kreativiteten.


Dags att nörda psykologi nu. Vi fick en lång håltimme idag där vi inte gjorde så mycket nytta MEN kom på en hjälp för att minnas de olika försvarsmekanismerna då vi har prov på det imorgon. Varje bokstav i första ordet står för en försvarsmekanism och för att inte glömma satte vi ihop en mening:

Redan Första Ragget Blev Pinsamt I Rebeccas Styvfars Säng.

Det ska jag komma ihåg på provet imorgon. Rebeccas pinsamma ragg kommer hjälpa mig till ett MVG



// Sofia

RSS 2.0